7 interiérových rastlín, ktoré nezničíte

21. februára 2017 v kategórii Zo sveta kvetov    Črepníkové kvety    Sezónne kvety    Ročné obdobia    Interiérové rastliny    Autor: Martin
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrebujete doma zeleň, ale neviete sa starať o rastliny? Príroda myslela aj na vás.

Niektoré interiérové rastliny sú také jednoduché na pestovanie, že to zvládne každý. Aj úplný začiatočník.

Vyberte si z nášho zoznamu. A nemusíte sa báť, že sa kvetom u vás nebude dariť. Týchto 7 rastlín nezničíte.

  1. Figovník

Starostlivosť o figovník vám nezaberie veľa času. Rastline sa najviac darí pri nepriamom svetle. Polejte ju dvakrát týždenne a vyrastie.

Figovník

  1. Adiant

Nemáte doma dostatok slnečného svetla a bojíte sa, že to zahubí vaše kvety? Adiant patrí k tým rastlinám, ktoré si nepotrpia na slnečné lúče.

Adiant

  1. Aloe vera

Aloe vera patrí k sukulentom, ktoré nepotrebujú veľa vody ani pozornosti. Rastlinu pestujte v malom kvetináči na parapetnej doske, aby sa k nej dostalo slnko.

Aloe vera

  1. Tučnolist

Tučnolist je obľúbený na celom svete vďaka nenáročnej údržbe a rozkošným ružovým kvetom. Dokonca sa hovorí, že prináša šťastie a prosperitu.

Tučnolist

  1. Lišajovec

Lišajovec je exotická orchidea, ktorá nepotrebuje tropickú klímu. Vypestujete ju aj v domácom prostredí. Rastline sa najviac darí pri nepriamom svetle. A ako ju zavlažovať? Raz týždenne položte kocku ľadu do kvetináča a je to vybavené.

Lišajovec

  1. Kaktus

Je úplne jedno, akú odrodu si vyberiete. Čaká vás len minimálne úsilie. Niektoré kaktusy stačí polievať aj každé dva mesiace.

Kaktus

  1. Sukulent

Ktoré rastliny sa o seba postarajú najlepšie? Sukulenty. Môžete ich pestovať samostatne, ale viac vyniknú v skupinkách. Pospájajte niekoľko sukulentov do jedného kvetináča a vytvorte si z nich malú interiérovú záhradku.

Sukulent

Pestujete doma tieto rastliny, ktoré nepotrebujú takmer žiadnu starostlivosť? Podeľte sa o svoje skúsenosti v diskusii pod článkom.

Vybrať si môžete aj z našej ponuky:

akak amagent

Jedna odpoveď na 7 interiérových rastlín, ktoré nezničíte

  1. Katka Fričová povedal:

    Sukulenty sú z pohľadu nízkych nárokov na údržbu pre mňa top, no je strašne veľa iných izbových kvetov ktoré sa dajú pestovať bez námahy. Zopár Ďalších nízkoúdržbových kvetov: http://www.chovatelahospodar.sk/clanok/20-najkrajsich-izbovych-rastlin-nenarocnych-na-pestovanie-239
    Moja najobľúbenejšia izbová rastlina je bezkonkurenčne tučnolist – takmer žiadna údržba a je nádhrerný

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.