AKO VYROBIŤ KVETY Z PAPIERA – DIY :)

16. mája 2014 v kategórii Zo sveta kvetov    Naša ručná tvorba    Autor: Lucy
  

TROCHA Z HISTÓRIE

Skladanie kvetov sa postupne vyformovalo už zo starej techniky origami, ktorú si môžeme bližšie predstaviť v nasledujúcich riadkoch .

pap_kvety (3)pap_kvety (1)pap_kvety (2)

Origami (jap. 折り紙 origami) je staré japonské umenie skladania papiera. Výraz „origami“ v japončine doslova znamená „skladanie papiera“ a skladá sa zo slov 折る oru skladať, a  kami papier. Používa sa pre všetky druhy papierových skladačiek, dokonca aj pre tie, ktoré nie sú pôvodne japonské.

pap_kvety (4) pap_kvety (5) pap_kvety (6)

Origami používa iba niekoľko málo pomerne jednoduchých spôsobov prehýbania papiera, ale ich vzájomným kombinovaním sa dajú vytvoriť veľmi zložité tvary. Pre väčšinu skladačiek je východiskom list papiera v tvare štvorca, tradične z jednej strany biely a z druhej farebný, prípadne so vzorom. Papier sa tvaruje iba rôznym skladaním a prehýbaním, zostáva však v jednom kuse a nestrihá sa. Na rozdiel od rozšíreného presvedčenia, tradičné japonské origami bolo často voči týmto konvenciám menej prísne. Občas sa pri skladaní origami strihalo (Kirigami) alebo sa používal papier v tvare obdĺžnika, kruhu alebo aj iný…

Prinášame Vám pre šikovné ruky variantu kvietkov, ktoré si dokážete sami vyrobiť, zvoliť farebnú variáciu, prevedenie v rámci veľkosti , druhu , formátu ..jednoducho niečo čo bude odrážať Vašu vlastnú fantáziu & kreativitu.

Čo budeme potrebovať ?

–          Papier podľa vlastného výberu

–          Nožnice

–          Lepidlo

–          Pravítko príp. knihárska kosť ( na zohýbanie hrán)

Viac už netreba popisovať všetko je v popisoch na obrázkoch 🙂

pap_kvety (7)

Takže smelo do tvorenia !

FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU:

2 odpovede na AKO VYROBIŤ KVETY Z PAPIERA – DIY :)

  1. Kamila Horňáková povedal:

    zaujali ma tie ruže aj k tomu dáte návod? inak skúšam učiť svoje deti pracovať s papierom. je to super vec, ak by ste mali ešte dajaké príspevky rada si ich pozriem.

    • Vlado povedal:

      Dobrý deň Kamila 🙂 na fotografiách máte možnosť vidieť ako na to – konkrétne kvet 🙂 Prípadne skúsiť pozrieť aj YouTube 🙂 S pozdravom, Galéria Kvetín

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.