ADVENT :)

27. novembra 2013 v kategórii Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Naša ručná tvorba    Autor: Tina
  

U nás na Slovensku sa na Vianoce, sviatky narodenia Ježiška pripravujeme už štyri týždne dopredu.

Toto obdobie je zaužívane nazývané advent. Každú nedeľu zapálime jednu zo štyroch sviečok, ktoré symbolizujú štyri adventy a umocňujú tak štyri adventné nedele. Počas adventu, obdobia príchodu Ježiška, ľudia nakupujú darčeky pre svojich blízkych, ozdobujú si svoje príbytky vianočnými dekoráciami a sú vedome či nevedome k sebe milší a štedrejší.

ADVENTNÝ VENIEC

Neoddeliteľnou súčasťou adventu je adventný veniec, na ktorom sú umiestnené štyri adventné sviečky, ktoré symbolizujú štyri adventné nedele. Je zo živej čečiny, dozdobený sušeným ovocím a korením, vianočnými guľkami a dekoráciami.

Ľudia si často krát kupujú aj vianočné svietniky, alebo vianočné vence, ktoré im vydržia viac rokov, iba sviečky sa obmieňajú. Farba sviečok vie každý rok vizuálne zmeniť celý dojem adventného venca. Raz máme zlatú, potom červenú, podľa vkusu. Každý rok k nám prichádzajú nové trendy farieb ako čierna, fialová a tento rok biela. Ale tradičná červeno-zlatá kombinácia bude vždy kraľovať!

A tak isto čečinový adventný veniec nič nenahradí. Tak ako atmosféru nám dotvorí vizuálne, tak nám do našich domovov prinesie vôňu ihličia, ktorá je tak isto v tomto období nenahraditeľná a žiadaná. Máme pre Vás pripravené krásne adventné vence a svietniky a vieme Vám adventný veniec pripraviť aj na objednávku, aj podľa vašich požiadaviek napr. farby, štýlu, veľkosti 🙂 na položenie a na zavesenie do priestoru, ako aj vence na dvere, bránku…

Stačí nás navštíviť v Bratislave na Kollárovom námestí 19, kde máme otvorené od 8:00 do 20:00 od pondelka do piatku, cez víkendy od 08:00 do 15:00. Radi Vám poradíme a vytvoríme pre každého z Vás podľa Vašich prianí jedinečný adventný veniec.

ADVENTNÝ KALENDÁR

 

Pre deti je advent sladkou hrou v podobe adventného kalendára, kde si od 1. decembra každý deň otvoria jedno okienko so sladkou čokoládou a takto si odpočítavajú dni k vianočnému sviatku 🙂

Z našej zimnej ponuky si môžete vybrať na: Zimná ponuka

advent-veniec advent-svietnik

 

 

 

 

FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.