polievanie v dlhodobej nepritomnosti

Homepage Diskusné Fóra Ako sa starať o rezané kvety? polievanie v dlhodobej nepritomnosti

Táto téma obsahuje 3 odpovede, má 3 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Anonymný pred 11 rokmi, 4 mesiacmi.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #327 Odpoveď

    Rudo
    Člen

    Chcem sa Vas touto cestou opytat ako mam riesit problem ked dlhodobo nie som na chate a mam tam dva velke kvety ktore potrebuju vlahu.

    Viem ich polievat tak raz za dva tyzdne…

     

    Dakujem

    #339 Odpoveď

    Tina
    Člen

    A aky druh kvetov mate na chate?

    #352 Odpoveď

    Tina
    Člen

    Vieme vam poradit s vyberom kvetov na chatu, ktore nevyzaduju caste polievanie.

    #354 Odpoveď

    Anonymný

    V takomto prípade máte niekoľko možností, keďže nepoznám druh kvetov, ani ich veľkosť, tak vo všeobecnosti platí, čím nižšia teplota, tým menej vody. Pokiaľ máte na chate dosť chladno aj počas letných mesiacov a v zime sa teplota udržuje len okolo 10 až 15 stupňov, tak zálievka raz za dva týždne kvetom vyhovuje. Pokiaľ nemôžete toto zabezpečiť, je dobré zaobstarať si samozavlažovacie kvetináče, kde stačí sledovať výšku hladiny vody a podľa potreby doliať. Je to síce drahšie riešenie, ale o to efektívnejšie.  V ďalšom prípade môžete k črepníku priložiť nádobu s vodou a pomocou špagátiku, ktorého jeden koniec zapracujete do zeminy a druhý do nádobky s vodou, zabezpečíte dostatočnú vlhkosť.  A veľmi praktické riešenie je aj obyčajná plastová fľaša naplnená vodou a otočená dolu hrdlom smerom k pôde, pričom hrdlo je vsunuté do pôdy. Tlak zeminy zabezpečí, že sa všetka voda nevyleje naraz do pôdy a gravitácia spôsobí rovnomerne zavlaženie. Ak som Vám nepomohla tak Vám zostáva už len ochotný sused, ktorý Vám Vaše kvety poleje. Prajem veľa šťastia pri pestovaní.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
Odpoveď na:polievanie v dlhodobej nepritomnosti
Vaše údaje:




Komentáre sú uzavreté.