Najkrajšie kvetinové záhrady sveta

12. júna 2016 v kategórii Zo sveta kvetov    Črepníkové kvety    Sezónne kvety    Ročné obdobia    Exteriérové rastliny    Autor: Martin
  

 

Máte vlastnú záhradu a zaplnili ste ju kvetmi? Potom ste si určite prešli starosťami pri ich aranžovaní. Existuje veľa spôsobov, ako si zariadiť záhradu. Preto je na prvý pokus ťažké vybrať ten správny.

Zamerajte sa však hlavne na samotné kvety. Pretože kvety sú dôvod, prečo záhrady vlastne vznikajú. Bez ohľadu na to, ako ich naaranžujete.

Aj vo veľkých a známych kvetinových záhradách sa zaoberali spôsobmi, ako osádzať kvety. Lámali si nad tým hlavu aj niekoľko mesiacov. Ale výsledok evidentne stojí za to. Presvedčte sa sami. Buď ich návštevou, alebo aspoň na našich fotografiách. A pokojne sa inšpirujte. Predstavujeme vám najkrajšie kvetinové a botanické záhrady sveta.

  1. Space For Life, Montreal

Botanická záhrada v kanadskom Montreale ponúka až 10 rôznych záhrad. Každá predstavuje iný záhradný štýl. V areáli si môžete pozrieť aj arborétum so vzácnymi druhmi stromov.

Space For Life Montreal

  1. Desert Botanical Garden, Phoenix

Táto záhrada vyrástla uprostred arizonskej púšte. Stačilo len trochu snahy a aranžovania. Púšť je prirodzeným prostredím pre kaktusy, ktorých zbierka dominuje tunajšej záhrade. Unikátom sú púštne kvety, ktoré kvitnú len v noci.

Desert Botanical Garden Phoenix

  1. Vallarta, Puerto Vallarta

Chystáte sa na letnú dovolenku do Mexika? Nevynechajte návštevu pobrežného mesta Puerto Vallarta. Na pobreží Tichého oceánu nenájdete len prekrásne pláže, ale aj fascinujúcu kvetinovú záhradu. Známa je najmä vďaka výstave orchideí.

Puerto Vallarta

  1. Atlanta Botanical Garden, Atlanta

Nachádza sa na okraji jedného z mestských parkov v Atlante. Otvorili ju v roku 1970, odvtedy však prešla viacerými inováciami. Vyniká tzv. jedlou záhradou s vonkajším kuchynským kútikom. Očarí vás aj špeciálnou nočnou výstavou Forest of Light.

Atlanta Botanical Garden 

  1. Longwood Gardens, Longwood

Longwood patrí k popredným kvetinovým záhradám sveta. Je výnimočná nádhernou letnou fontánou či nočnými predstaveniami, v ktorých hrajú hlavnú úlohu ohňostroje. Najväčšou atrakciou je stena so 47 000 živými rastlinami.

 Longwood Gardens

  1. Butchart Gardens, Brentwood Bay

Túto záhradu na kanadskom pobreží vybudovali na mieste bývalého kameňolomu. Celé prostredie však skrášlili tak, že areál navštívi ročne takmer milión záujemcov. Miestni správcovia si dávajú veľmi záležať na elegantnom vzhľade záhrady. Preto tu nikdy nenájdete odumretý list či burinu.

Butchart Gardens 

  1. Dubai Miracle Garden, Dubaj

Dubai Miracle Garden je najväčšia prírodná kvetinová záhrada. Otvorili ju na Valentína 2013 a dnes zahŕňa vyše 45 miliónov kvetín. Kvety vytvárajú nádherné vzory či sochy. Záhradu zaradili do Guinessovej knihy rekordov vďaka majestátnej kvetinovej stene, ktorá je dlhá 800 metrov.

Dubai Miracle Garden 

Ktorá kvetinová záhrada vás najviac očarila? Vyberte si zo zoznamu a napíšte nám do diskusie pod článkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.