Baroková záhrada – Bratislavský hrad – Tip na výlet

31. mája 2018 v kategórii Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Exteriérové rastliny    Autor: Tina
  

 

Nie je tomu tak dávno, čo pred pár rokmi (2016) sprístupnili vynovenú barokovú záhradu na Bratislavskom hrade verejnosti. 

Baroková záhrada na Bratislavskom hrade je záhrada v areáli Bratislavského hradu, ktorá má pripomínať časy Márie Terézie. Stojí na podzemných garážach a nálezisku keltských stavieb, ktoré stavali Rimania.

Vychádza z historických podkladov, nákresov záhradného architekta, ktorý ju projektoval pre Máriu Teréziu. Na zemi sa nachádza biela kameninová drť, v záhrade je vysadených 122 strieborných líp, okolo 6000 krušpánov v živých plotoch a okolo 1500 letničiek. V záhrade sú sochy a fontána.


 

Záhradu obklopuje vysoký múr, ktorý tu bol podľa kancelára D. Guspana aj v minulosti a postavený je na presných základoch pôvodného múru. Takže pokiaľ bude krásne počasie a budete sa chcieť zrelaxovať, jednoznačne výlet na Bratislavský hrad a do jeho krásnej barokovej záhrady odporúčame. 

Fotogaléria:

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.