Vytvorte si doma dokonalú atmosféru s kyticou vo váze

11. júna 2018 v kategórii Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Interiérové rastliny    Autor: Tina
  

Iste s nami budete súhlasiť, keď povieme, že čerstvé kvety vo váze sú jednou z najkrajších dekorácií. A tá vôňa! V zime si ich príliš neužijeme, naopak teraz, keď je jar v plnom prúde, nám tieto krásky môžu zveľaďovať bývanie o sto šesť. Pohľad na ne hneď po prebudení nám vyčarí dobrú náladu a ráno bude veselšie. Dokonca aj s kyticou na pracovnom stole nám práca pôjde lepšie od ruky! Každý má svoju obľúbenú kvetinu a niekto má dokonca tú výhodu, že ich dostáva pravidelne. Len tak z lásky alebo napríklad k sviatku ako je Deň matiek alebo Deň žien. Nezúfajte, ak to nie je práve váš prípad, teraz už nie je žiadna hanba kúpiť si kvetinu len tak pre seba. Urobte si radosť, určite si to zaslúžite! Dnes sa pozrieme na zúbok tomu, aby vám kvety doma vydržali dlhšie a tiež poradíme, akú vázu vybrať.

Než dáme kyticu do vody

Nádherná kytica od milovanej osoby dokáže vykúzliť úsmev na perách každej žene – bez výnimky. Obzvlášť, keď je darovaná nečakane, to je ešte len zážitok! Ale čo urobiť pre to, aby nám kvety vydržali čo najdlhšie čerstvé? Muži s kvetinou väčšinou odovzdajú aj sáčok s výživou a veľakrát na ďalšie rady od kvetinárok zabudnú.

 

Pred tým, než kvetinu vložíte do vody, je teda potrebné šikmo zrezať stonky. Zrezané stonky ľahko absorbujú vodu a tým pádom vydržia dlhšie. Tento proces je však nutné každý deň opakovať. Keď máte stonky šikmo zrezané, dajte do vody výživu. Ak dostanete jednu ružičku, postačí vám menšie množstvo, napríklad štvrť sáčku. Ak máte v ruke väčšiu kyticu, tak s výživou nešetrite a nasypte celý sáčok.

Akú vázu zvoliť?

V domácnosti by vám rozhodne nemala chýbať aspoň jedna váza na kvety. Aj keď si sami kvety nekupujete a dostávate ich skôr príležitostne, aj tak ju majte radšej po ruke – čo keby náhodou? Na výber je nepreberné množstvo váz. Môžu byť sklenené priehľadné alebo napríklad keramické farebné.

 

Pre kvetinky, ktoré majú stonky rovnaké (napríklad kytica tulipánov alebo ruží), môžete zvoliť priehľadnú a dať vyniknúť aj stonkám samotným. Pri miešaných kyticiach sa hodí skôr keramická. Myslite na to, že aj váza dokáže celý vzhľad a dojem z kvetiny povýšiť. Odporúčame mať doma radšej dve. Jednu menšiu a jednu väčšiu. Nechcete dať predsa malú kytičku do veľkej vázy a nechať ju, aby nad ňou prevzala vládu! S menšou kytičkou šup do malej vázy, veľkú kyticu do vázy veľkej.

 

Všetky vázy na kvety, ktoré tu vidíte, si môžete zaobstarať na e-shope Bella Rose. Teraz už len čakať na voňavú kytičku.

Ďakujeme za spoluprácu e-shopu Bella Rose

Fotogaléria:

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.