AKÉ DARY NA SVADBU ?

25. augusta 2014 v kategórii Blogy o svadbe    Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Naša ručná tvorba    Autor: Mariana
  

Každý jeden z nás už určite dostal pozvanie na svadbu a riešil dilemu, aký svadobný dar by bol vhodný pre novomanželov a kedy by sme ho mali odovzdať, pred svadbou, na svadbe?

Voľakedy bolo zvykom, že sa dary nosili večer pred svadbou domov k tomu, kto vás pozval – neveste či ženíchovi. Dnes sa nosia dary aj priamo na svadbu.

0408rano_blogVeľa mladých párov býva v spoločnej domácnosti ešte pred svadbou a majú byt či dom komplet vybavený, preto sa ťažko kupujú dary do domácnosti ako mikrovlnka, poháre, krištáľ, plachty… atď. , čo bolo kedysi veľmi obľúbené. Ak sa predsa len pre niečo také rozhodnete, určite nič nepokazíte, ak sa snúbencov priamo spýtate, čo by chceli alebo potrebovali. Ak sa chcete pustiť do niečoho modernejšieho, tak tu máme napríklad víkendové pobyty, wellness, spa, ohňostroj… A pokiaľ budúci novomanželia obľubujú aj niečo adrenalínovejšie, tak im darujte trebárs zoskok padákom alebo bungee jumping.

Keď sa rozhodnete, že chcete darovať len niečo na pobavenie, je toho v ponuke tiež veľmi veľa. Napríklad váha, na ktorej majú napísané, aby si jeden druhého vážili, alkoholový šach na dlhé zimné večery, vtipné zástery…

fotka(2)_chngTaktiež som počula o tom, že veľa párov si napíše zoznam toho, čo by chceli dostať ako svadobný dar. Tento potom koluje medzi svadobčanmi, kde si každý k daru, ktorý chce darovať, napíše meno tak, že sa nestane, že z jednej veci dostanú viac kusov.

Ak nechcete darovať nič konkrétne, ešte nám tu zostávajú peniaze, ktorými určite nikdy nič nepokazíte a mladomanželom nebude vadiť ani keď ich dostanú duplicitne 🙂 Ale aj také peniaze sa dajú darovať originálne – môžu byť v obálke, ktorá je určená na peniaze. Dnes ich dostať všade a sú veľmi pekné alebo môžete vsadiť aj na vlastnoručne ozdobenú obálku podľa vašich predstáv. A čo by ste povedali na prasiatko plné peňazí alebo truhličku, ktorá bude obsahovať 50 centovky, 1 €, 2 €? Keď tam ešte prihodíte nejaký „bižu“ prstienok či perly, tak stratený poklad je na svete. Taktiež vrece plné peňazí určite poteší alebo kytica, v ktorej budú zakomponované bankovky a máte dva v jednom 🙂

Nech už sa rozhodnete pre čokoľvek, hlavne dar nezabudnite doma, aby vám nezapadal prachom 🙂

Niekoľko inšpirácií na svadobný dar od nás pre Vás:

kyticaanjelamor

 

 

 

 

FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.