Ako postupovať, aby kvety vo váze vydržali čo najdlhšie

1. augusta 2017 v kategórii Zo sveta kvetov    Starostlivosť o kvety    Sezónne kvety    Ročné obdobia    Interiérové rastliny    Autor: Tina
  

V súčasnej dobe je trend kúpiť si v kvetinárstve kvety a urobiť si doma vlastnú voňavú radosť vázou plnou kvetov. Je ale však potrebné dodržať pár pravidiel, aby sme sa kvetinkám tešili čo najviac. blogv1Keď si kvety prinesiete domov v prvom rade je dôležité zvoliť si správnu vázu, podľa ktorej si určíme dĺžku zarezania kvetov. Potom si odstránime prebytočné listy, ktoré by nám zasahovali do vody, pretože listy by nemali byť vo vode, začnú rýchlo hniť, znečistia vodu a kvety nám menej vydržia. blogv2To platí aj pri voľných kvetoch vo váze, ale aj keď si prinesiete kyticu buď z kvetinárstva alebo darovanú domov. V dobrom kvetinárstve tak ako u nás tieto listy na kyticiach odstraňujeme už pri jej viazaní.

Vázu, ktorú chcete použiť na kvety je treba poriadne vyčistiť, umyť teplou až horúcou vodou, aby sa váza vyčistila od prípadných nečistôt, ktoré by tiež mohli napomôcť k tomu, aby kvety vydržali menej. Pokiaľ vázu umývate jarovou vodou alebo niečím podobným, treba ju dobre opláchnuť. Do takto pripravenej vázy nalejeme vodu, ale len vo výšky čistej stonky, aby nepresahovala cez listy. Nasypať si do nej môžeme výživu pre kvety, ktorú u nás nájdete.

blogv3

Kvety očistené od listov pozarezávame jednotlivo čistým nožíkom, alebo do šikma čistými floristickými nožnicami a začneme si kvety pridávať do vázy podľa vlastnej fantázie. blogv4Vázu s kvetmi si umiestnite na svetlé stanovisko, určite nie slnečné, pretože pod slnečnými lúčmi začne voda vo váze kvasiť. Každé dva dni odporúčame meniť čistú vodu a zakaždým kvety zarezať.

Takto docielime to, aby nám kvetinky čo najdlhšie robili radosť a vydržali čo najviac. Vaša Galéria Kvetín

Z našej ponuky si môžete vybrať na www.galeriakvetin.sk

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.