Nástenné kvetinové trofeje

22. apríla 2016 v kategórii Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Interiérové rastliny    Autor: Martin
  

 

Zvieracie trofeje na stenách poznáme všetci. Mnohým ľuďom sa však nepáčia, a to hlavne z dvoch dôvodov. Jedným sa zdá vystavovanie zvieracích trofejí nedôstojné, druhí to považujú za prežitok, ktorý patrí do starých zámkov či muzeálnych zbierok. Aj preto ich popularita v posledných rokoch značne poklesla.

Čo zdobí steny u vás doma? Najčastejšie obrazy, nástenky, vitríny alebo nástenné kalendáre. A čo poviete na milšiu obdobu zvieracích trofejí? Videli ste už u niekoho nástenné kvetinové trofeje? Asi nie. Ale rozhodne to stojí za zamyslenie.

Elkebana

Elkebana

Moderné prevedenie starodávnej ikebany

Projekt Elkebana vychádza z japonského umenia aranžovania kvetov, svetoznámej ikebany. Snaží sa o symetrické zoskupenie dvoch kvetov alebo drevín rovnakého druhu. Taliansky dizajnér Fabio Milito tvrdí, že vytvoril prvú trofej pre milovníkov kvetín. A potreboval pri tom len kvety a dobrú predstavivosť.

Všetky elkebany sa niečím líšia. Vyrábajú ich poctivou ručnou prácou v Taliansku. Treba zdôrazniť, že kvety sú živé a vyžadujú si základnú starostlivosť. To však nie je žiadna nevýhoda, pretože výsledkom je nádherné farebné umelecké dielo.

Tento nápad je dôkazom, že nástenné trofeje z módy ešte úplne nevymizli. Len ich inovovali do prijateľnejšej podoby. Symetrická dvojica žiarivých kvetov namiesto morbídneho suveníru.

Elkebana

Elkebana

Vyzerá to lepšie ako hlavy mŕtvych zvierat, však? Napíšte do diskusie pod článkom, či vás nástenné kvetinové trofeje zaujali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.