Obrovské kvety, ktoré rozkvitnú, keď sa pod nimi prejdete

27. marca 2016 v kategórii Zo sveta kvetov    Autor: Martin
  

 

Navštívili ste už Izrael? Ak nie, máte jedinečnú príležitosť. Špeciálne, ak milujete kvety a netradičné architektonické prvky. Interaktívna pouličná inštalácia v Jeruzaleme rozhodne stojí za to, aby ste ju videli naživo.

Veľkolepý projekt od lokálnej spoločnosti HQ Architects pozostáva zo štvorice majestátnych sôch červených kvetov. Na prvý pohľad nevyzerajú až tak lákavo, pretože sa javia skôr ako zvädnuté. Pravé divadlo však uvidíte, keď sa v blízkosti kvetov objavia chodci.

sochy červené kvetysochy červené kvety Jeruzalem

Kvety sa aktivujú vďaka pohybovým senzorom a nádherne rozkvitnú, keď sa pod nimi prejdete. Mohutné červené plachty sa roztvoria ako obrovské lupene kvetov. Sochy reagujú aj na električky, ktoré prechádzajú v ich blízkosti.

Keď sa námestie vyprázdni, kvety sa vrátia do pôvodného stavu a počkajú na ďalších chodcov, aby sa mohli opäť ukázať v celej svojej kráse.

Tento zaujímavý nápad ako ozvláštniť jedno jeruzalemské námestie nemá len estetickú funkciu. Ľudia ho využívajú aj prakticky. V horúcom počasí kvety slúžia ako slnečníky. Chodci sa tu často skrývajú aj pred dažďom. Navyše, rozkvitnuté kvety produkujú svetlo. V nočných hodinách tak slúžia ako pouličné lampy.

Pozrite si video o tom, ako sochy z kvetov reagujú na okoloidúcich:

Privítali by ste podobnú sochu aj vo vašom meste? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.