Videli ste už obrovskú sochu Vincenta van Gogha z kvetov?

22. februára 2016 v kategórii Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Autor: Martin
  

 

Holandské mesto Zundert má len okolo 20 000 obyvateľov. Napriek tomu je dobre známe v celej krajine. Každoročne sa tu koná najstarší festival kvetov v Európe.

Corso Zundert prvýkrát zorganizovali v roku 1936. Festival sa postupne rozrástol do takých rozmerov, že ho dnes navštívi minimálne 50 000 ľudí. V porovnaní s počtom obyvateľov mesta je to neuveriteľné číslo.

Festival s nádychom súťaže

Festival Corso Zundert je takou malou súťažou medzi mestskými časťami Zundertu. Každá mestská časť má za úlohu vytvoriť obrovskú sochu z kvetov. Špeciálne dodávky potom prevážajú tieto sochy po meste.

Kto je najznámejším rodákom z mesta Zundert? Slávny maliar Vincent van Gogh. Témou posledného festivalu Corso Zundert bola oslava jeho života a diela. 19 tímov sa inšpirovalo obľúbeným umelcom a vytvorilo gigantické kvetinové sochy.

Corso Zundert - van Gogh

Van Goghov portrét v Záhrade Európy

Na van Gogha si spomenuli aj v meste Lisse, ktoré je od Zundertu vzdialené 125 kilometrov. A to pri príležitosti 125. výročia jeho úmrtia. Maliara, ktorého preslávili vlastné autoportréty, si uctili skutočne pôsobivou podobizňou. Vyskladali ju z kvetov rôznych farieb.

Keukenhof park - van Gogh

Toto umelecké dielo uzrelo svetlo sveta v druhej najväčšej kvetinovej záhrade na svete. Keukenhof park v Lisse príznačne nazývajú aj Záhradou Európy. Je otvorený len dva mesiace v roku, no aj počas nich privíta až 800 000 návštevníkov.

Zasadili tu niekoľko stoviek odrôd typických holandských tulipánov.

Keukenhof park

Navštívili ste už festival kvetov alebo kvetinovú záhradu? Podeľte sa o svoje zážitky v diskusii pod článkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.