15 najčarovnejších ulíc sveta, ktoré sú vydláždené kvetmi a stromami

6. marca 2016 v kategórii Zo sveta kvetov    Exteriérové rastliny    Autor: Martin
  

 

Aká ulica sa vám páči viac? Taká, kde je hustá sieť moderných budov? Alebo taká, ktorú skrášľuje sýta zeleň a pestrofarebné kvety? Veríme, že ste si vybrali druhú možnosť.

Ulice v niektorých mestách sú doslova pastvou pre oči. Ale nie kvôli pôsobivému architektonickému štýlu. Vynikajú efektne vysadenými stromami a kvetmi, ktoré sú ich magickou ozdobou.

Kvety a stromy v rušných centrách nemajú len estetickú funkciu. Bojujú proti znečisteniu vzduchu a problémom, ktoré spôsobuje nadmerná horúčava. A v neposlednom rade podnecujú obyvateľov, aby sa namiesto cestovania v autách radšej prešli pešo alebo na bicykli.

Chcete vidieť túto prírodnú krásu naživo? Navštívte týchto 15 miest:

  1. Valencia, Španielsko

Unikátnou pestrofarebnou scenériou sa môžete kochať v horúcej španielskej Valencii. Čo by ste povedali na svadobné fotografie z tohto romantického miesta?

Valencia

  1. Molyvos, Lesbos

Zavítajte na krajný sever gréckeho ostrova Lesbos, do mesta Molyvos. Môžete si tu vychutnávať kávičku s priateľmi a kochať sa jedinečnou purpurovou nádherou. Ulica je najžiarivejšia v máji.

Lesbos

  1. Nafplio, Grécko

Romantické čaro ulice na polostrove Peloponéz nemôžete poprieť. Prejdite sa popod vyzývavé červené lupene kvetov a nasávajte príjemnú atmosféru.

Nafplio

  1. Krašovsko-severinská župa, Rumunsko

Administratívna časť Rumunska na juhozápade krajiny, pri hraniciach so Srbskom, je známa vďaka pôvabnému Tunelu lásky. Pôvodne železničná trať sa premenila na jedno z najromantickejších miest na svete.

Traduje sa, že keď sa dvaja zaľúbenci spoločne prejdú tunelom, splnia sa všetky ich želania. Tak čo, už sa balíte?

Mimochodom, podobný Tunel lásky je aj na Ukrajine.

Rumunsko

  1. Bonn, Nemecko

Poznáte vôňu rozkvitnutých čerešní? V nemeckom meste Bonn nájdete ulicu, ktorá je priam zahalená v odtieňoch ružovej farby.

Bonn

  1. Štokholm, Švédsko

Jarná príroda čaruje aj vo Švédsku. Jedno zo štokholmských námestí vás očarí úžasnými ružovými kvetmi.

Štokholm

  1. Spello, Taliansko

Taliansko je spojené s romantikou a vášňou. Jasným dôkazom je mesto Spello a historická ulička s pestrofarebnými kvetmi. Kvetináče tu visia na stenách i stoja na kamennej dlažbe.

Spello

  1. Positano, Taliansko

V Taliansku sa oplatí vidieť aj mesto Positano. Úzka ulička je zdobená ružovými kvetmi, ktoré sa týčia nad hlavami okoloidúcich. Ach, tá vôňa!

Positano

  1. Washington, USA

Aj hlavné mesto USA skrýva cenné prírodné poklady. Napríklad na tejto ulici. Opadané lístie tu vytvára prekrásne žlté pruhy.

Washington

  1. Grafton, Austrália

Absolútna nádhera na vás čaká v austrálskom meste Grafton. Jednu z ulíc lemujú mohutné staré stromy, ktorých kvety doslova zahalia nebo fialovou farbou.

Grafton

  1. Brisbane, Austrália

V Austrálii ešte zostaneme. Len niekoľko kilometrov od Graftonu leží Brisbane. Môžete sa tu prejsť tunelom, ktorý dokonale zveľadili kvetmi.

Brisbane

  1. Cullinan, Juhoafrická republika

Čo tak objaviť krásy exotickej Juhoafrickej republiky? Nádherné prírodné divadlo si môžete pozrieť v dedinke Cullinan pri hlavnom meste Pretoria. Obrovské stromy so širokými konármi zjemňujú roztomilé purpurové kvety.

Cullinan

  1. Harare, Zimbabwe

A čo táto aleja v africkom Zimbabwe? Zelené listy a purpurové kvety vytvárajú oku lahodiacu kombináciu.

Harare

  1. Porto Alegre, Brazília

Sme v meste alebo v pralese? Ak by sa vám naskytol taký pohľad z okna, aký majú obyvatelia ulice v brazílskom Porto Alegre, tiež by ste si neboli istí.

Porto Alegre

  1. Tainan, Taiwan

Aj na ďalekom Taiwane rastú pozoruhodné stromy. Okúzľujúca aleja s červenými kvetmi zdobí mesto Tainan.

Taiwan

Ktoré mesto vás najviac očarilo? Podeľte sa o svoje dojmy v diskusii pod článkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.