Ako šetrne prenášať kvety z obchodu domov

26. apríla 2017 v kategórii Zo sveta kvetov    Starostlivosť o kvety    Črepníkové kvety    Sezónne kvety    Ročné obdobia    Autor: Tina
  

 

Túto otázku si kladú určite mnohí z nás. Jedným z najdôležitejších faktorov je určite počasie a tiež je dôležité či si domov odnášate črepníkový alebo rezaný kvet. Vo všeobecnosti platí, že kvet by mal byť aspoň v jednej vrstve prenosového papiera. Celofán sa neodporúča nakoľko nerobí kvetom dobre, zvyknú sa kvety zapariť a rýchlejšie zvädnú. V lete sa odporúča rezané kvety prenášať či už v ampulke s vodou, pri väčších kyticiach pomôže napríklad servítka namočená v studenej vode. Pokiaľ kvety prenášate v aute, nie je vhodné ich nechávať pri okne, keď svieti slnko. Treba zvoliť skôr tieň.

V zimnom období je dobré či už črepníkový kvet alebo kyticu mať zabalenú celú a po donesení domov nechať takto zabalený kvet aspoň 10-15 minút aklimatizovať, aby po odbalení nedostal šok, potom sa nám môže stať, že kytica vydrží menej, alebo črepníkovému kvetu môžu po čase začať padať listy. Po vybalení treba kvetom obnoviť rez, dať ich do čistej vázy s vodou.

A môžete sa tešiť či už  z krásnej kytice alebo črepníkového kvetu, s ktorým budete mať kúsok flóry u Vás doma.

Ak aj Vy chcete niekoho potešiť, môžete si vybrať napr. z našich produktov:

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.