NAJKRAJŠIE KVETY SVETA

29. apríla 2014 v kategórii Zo sveta kvetov    Exteriérové rastliny    Interiérové rastliny    Autor: zuz
  

Vybrať tie najkrajšie kvety je asi rovnako ťažké, ako povedať, ktoré svoje dieťa máte najradšej. Všetky kvety majú niečo „do seba“. Niektoré ale zaujmú viac, iné menej. Ak je možné podľa tohto kritéria stanoviť, že jedny sú krajšie ako druhé, tak potom poďme na to.

Orchidea

Pôvod orchideí sa datuje až do obdobia dinosaurov. Známych je viac ako 30-tisíc druhov a stále sa objavujú nové. Farebná škála týchto exotických kvetov a zaujímavý spôsob rastu vo vzduchu, ich značne oddeľujú od zvyšku kvetinovej ríše. Rastú po celom svete, s výnimkou púští a Antarktídy. Ľahko sa pestujú a svojou krásou si získali azda najviac obdivovateľov. http://www.galeriakvetin.sk/orchidea-zlta

Dália

Robinhood- ball dahlia

Dália, pôvodom mexický kvet, dosahuje až 30 cm v priemere hlavičky. Mexiko je na dáliu také hrdé, že ju v roku 1963 vyhlásilo za národný kvet. Tieto temperamentom sršiace kvety sa vyskytujú v sýtych farbách. Nie sú len krásne, ale aj užitočné. Dávni Aztékovia používali dálie v liečiteľstve. Stonky slúžili ako vodná fajka a lupienky tlmili epilepsiu.

Pluméria

Pluméria pochádza z oblasti Strednej Ameriky, Karibiku a Brazílie. Darí sa jej jedine v tropickej a subtropickej klíme. Kvet je dokonca jedlý a ak vám jeho názov nič nehovorí, určite ste ho videli v niekoľkých filmoch. Havajčanky z plumérií pletú vence a dávajú si tieto nádherné kvety za ucho, aby vyjadrili svoj rodinný stav. Ak si ju dáte za pravé ucho, znamená to, že ste slobodná. Za ľavým uchom ju nosia zadané ženy.

Chryzantéma

Chryzantémy prišli z Číny. Pôvodne to boli drobné žlté kvietky, no dnes už nájdete veľa druhov a pestrých farebných kombinácií. Guľaté, gombičkovité či klasické, také sú slávne chryzantémy. Číňanov uchvátili natoľko, že po nich nazvali cisársky trón a pripravujú z nich špeciálny čaj. Japonská kráľovská rodina má chryzantému ako oficiálnu pečať a tento kvet oslavuje národným festivalom v septembri.

Tip: S blížiacim sa letom pribúdajú aj svadby. Ak sa idete vydávať a nemáte ešte premyslenú svadobnú kyticu, azda sme vás práve inšpirovali. Nebojte sa pestrých kvetov. Dajú sa krásne skombinovať do jedinečnej svadobnej kytice.

Tu je niekoľko tipov od nás:

tlaska50 hravost40 cit

 

 

 

 

FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU:

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.