JARNÉ PREBUDENIE :)

24. apríla 2013 v kategórii Zo sveta kvetov    Ročné obdobia    Autor: Tina
  

Ľúbozvučný spev vtákov, o ktorý boli naše uši ukrátené počas dlhých zimných mesiacov, prvé nesmelé výhonky snežienok a bledúľ…Všetky tieto dojímavé chvíle môže vytvoriť len čarovná jar, na ktorú vždy tak netrpezlivo čakáme…..

Keď vyjdeme von, môžeme s úžasom sledovať, ako sa príroda po viacmesačnom oddychu pripravuje na znovuzrodenie. Všetko navôkol rozvoniava novým životom.

Koruny stromov, také ošarpané a pusté, sa chystajú zaodieť do zeleného rúcha hustého lístia, aby po chvíli mohli plodiť šťavnaté plody sladkých jabĺk, hrušiek či červených čerešní.

Tiež sa stávajú útočišťom vtákom, ktorým sa šťastne podarilo prekonať dlhú cestu cez šíre more. Tie si teraz starostlivo opravujú hniezda, ktoré im zničilo nepriaznivé chladné počasie, aby tam mohli v pokoji obohatiť svet novým spevavým potomstvom.

Všetky sa náhlia so zobáčikmi plnými hliny, konárikov, aby ich nový domov bol čo najbezpečnejšou pevnosťou. Keď už majú všetko hotové, zaplnia drôty elektrických vedení a spríjemňujú večerný súmrak svojím jemným švitorením.

Nádherne voňavý vánok nám konečne už spríjemňuje každý náš krok, dáva nám pocit voľnosti, radosti a kúzla života. Vychutnávajme si naše každodenne žitie a tešte sa z každej maličkosti!!!

Jarné produkty nájdete aj na našej stránke www.galeriakvetin.sk 🙂

bl1 bl2 bl3

FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.