KVETY NA VIANOČNÝ STROMČEK

8. januára 2015 v kategórii Zo sveta kvetov    Sezónne kvety    Ročné obdobia    Autor: Lucy
  

blog9V období Vianoc sa zapĺňajú obchody, ako to je zvykom,  rôznym dekoračným materiálom, ozdobami, doplnkami a hlavným prvkom sú bez pochýb vianočné ozdoby v rôznych prevedeniach či už odlišujúc sa materiálom, farbou, tvarom alebo samotným významom ktorý majú niesť tieto naše „čačky-mačky“  ako aj samotné Vianoce, ktorým daný štýl udávame práve my,  odhliadnuc od trendu aký  je aktuálne v kurze veď keďže nikto nám nemôže nanútiť čo si máme dať na vianočný stromček  🙂

blog7 blog6 blog5

 

 

 

 

A práve tu sa dostávame k jednej z mnohých variant, alebo ba  priam až k  neobmedzenej škále variant ako si ozdobiť stromček,   pričom my sa budeme sústrediť na kvety. Pochopiteľne sa jedná o umelé kvety, ktoré však už v dnešnej dobe sú vernou replikáciou tých krásnych prirodzených ( živých) kvetín a to či už prirodzenejším prevedením farby, alebo i samotným materiálom.

blog4Typickým vianočným kvetom sa každému ihneď  vizualizuje pred očami bez pochýb Prýštec najkrajší (iné názvy: mliečnik nádherný, poinsettia, ľudovo vianočná ruža, vianočná hviezda; lat. Euphorbia pulcherrima) alebo ďalšie modifikácie ruží, ktoré sú ľubovoľne dotvorené glitrami, alebo inými „ vianočnými“ variantami.

Rôzne ľaliovité kvety, ruže, prípadne kvet menom Amarylis. Avšak opätovne sa dostávame k záveru, že fantázií sa medze nekladú a preto, kombinácie farieb sú nespočetné. U nás sú zaužívané najčastejšie kombinácie červenej a to či už odtieň v odtieni, alebo kombinovane s odlišnou farbou ako napríklad červeno – zlatá , červeno – zelená , červeno – biela, červeno- bronzová, viac odvážna červeno- fialová atď. Je to opätovne podľa chuti, takže  smelo do zdobenia… 🙂

Ponuku našich kytíc nájdete na www.galeriakvetin.sk

FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.